Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj med sting

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En het och god tacopaj. Servera tacopaj med svalkande gräddfil och krispiga tacochips.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl, kesella och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  2. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
  3. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.
  4. Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.