Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacosallad med två goda såser

 
Tacosallad med två goda såser Tacosallad med två goda såser
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Väldigt gott, ett nyttigare alternativ till tacos. Två såser till gör saker bara ännu bättre! Vitlökssåsen blir bara ännu goare om den får stå i kylskåp i någon timme innan servering. Tacosåsen kan varieras i det oändliga. Den är supergod som den är nu, men vill du ha den lite "chunky" kan du tillsätta lite tomater i. Vill du ha vitlökssmak pressar du ner en vitlöksklyfta. Vill du ha den starkare låter du den koka in länge sedan kryddar med cayennepeppar för extra styrka, osv. Salladen kan göras med gurka, majs, oliver, tomater. kidneybönor.. ja.. vad har du till din tacos?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bra att göra tacosåsen först, för då hinner den svalna. Finhacka chili och fräs i olivolja i en liten kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen efter ca 1 min och låt koka i 5 min. Dra av från plattan och låt svalna.
  2. Brun köttfärsen i en panna med olivolja. När det är färdigstekt, tillsätt krydda och vatten, rör om noga. När vattnet kokat bort, dra bort från plattan och låt svalna i väntan på servering.
  3. Finhacka löken, strimla salladen, hacka paprika fint och ta bort kärnhus och finhacka jalapeno. Blanda allt detta i en stor fin skål och strö över ost. Lägg sedan köttfärsen överst precis innan servering.
  4. Blanda ingredienserna till vitlökssåsen och låt stå i kylskåp fram till servering.
  5. Servera salladen, ljummen eller kall, tillsammans med de två såserna. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.