Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle al Ragù Classico - Tagliatelle med en klassisk köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

– Det här är en klassisk italiensk köttfärssås, gjord utifrån ett grundrecept från Bologna i regionen Emilia-Romagna. Just det här tillvägagångssättet har funnits i min familj i flera generationer och är något jag har lärt mig från min farmor. Ragù betyder långkok och det här är en sås som är utmärkt att tillaga i större mängd, för att sedan frysa in i mindre portioner. Dessutom är det en klar favorit bland barn!, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela morötterna på längden så det blir två stora bitar av varje morot. Skala och skär sedan rotsellerin i stora bitar. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek.
  2. Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta upp kastrullen till medelvärme. Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin. Lägg i all färs i kastrullen. När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong. Salta, peppra och häll i rödvin (alternativt vatten).
  3. Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60 minuter. Lyft ur moroten och rotsellerin. Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
  4. Dela körsbärstomaterna på hälften, lägg ner dem i såsen. Värm upp dem snabbt, cirka 1 minut.
  5. Vänd ner pastan i såsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.