Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle med mangoldpesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god pesto med ljuvliga smaker. Servera som ensamrätt, eller tillsammans med rökt lax eller parmaskinka. Gör lite extra pesto, den håller minst 1 vecka i burk och kan användas till mycket! Lite som en släkting till spenaten är mangold, fast ändå inte. Mangold har en smak som påminner om rödbeta, en krispigt god och mycket användbar stjälk. Dessutom finns den i flera vackra färger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Förväll mangoldbladen genom att lägga dem i kokande, lättsaltat vatten i ett par minuter. Ta upp och skölj genast med kallt vatten. Krama ur mangoldbladen och skär dem i mindre bitar.
  3. Mixa dem sedan med urkärnad, hackad chilifrukt, rostade solroskärnor, hackad persilja, hackad vitlök och lantbuljong. Tillsätt den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ihop pastan med mangoldpeston. Toppa med hyvlad parmesan, rostade solrosfrön och svartpeppar. Servera tillsammans med tomat- och rödlökssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.