Läcker och lite annorlunda indisk tortilla som toppas med saftig lammytterfilé blir en snabblagad och väldigt lyxig middag.
Instruktioner
- Skala morötterna och hyvla tunna strimlor med en potatisskalare. Blanda morötterna med vinäger, 1 tsk socker och 2 krm salt. Låt stå ca 10 minuter. Skala löken och halvera på tvären.
- Torka av köttet med hushållspapper och gnid in med ½ msk olja. Krydda köttet med tandoorikrydda, 2 krm salt och 1 krm peppar. Stek kött och lökhalvor i en stekpanna på hög värme ca 2 minuter på varje sida, tills köttets innertemperatur är 60 grader. Ta upp kött och lök och låt vila.
- Grovhacka hälften av koriandern. Vispa upp ägg, 2 msk vatten och 2 krm salt. Tillsätt koriandern. Stek bröden, ett i taget, i het panna i 1 msk olja. Fördela äggsmeten över och stek 30 sekunder. Vänd och stek andra sidan till fin färg. Tryck till så ägget fastnar på brödet.
- Skiva köttet. Toppa bröden med köttet, morötter, lök och koriander. Servera!
Publicerat den
19 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar