Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tandoorikryddad lammfilé med indisk tortilla

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Läcker och lite annorlunda indisk tortilla som toppas med saftig lammytterfilé blir en snabblagad och väldigt lyxig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och hyvla tunna strimlor med en potatisskalare. Blanda morötterna med vinäger, 1 tsk socker och 2 krm salt. Låt stå ca 10 minuter. Skala löken och halvera på tvären.
  2. Torka av köttet med hushållspapper och gnid in med ½ msk olja. Krydda köttet med tandoorikrydda, 2 krm salt och 1 krm peppar. Stek kött och lökhalvor i en stekpanna på hög värme ca 2 minuter på varje sida, tills köttets innertemperatur är 60 grader. Ta upp kött och lök och låt vila.
  3. Grovhacka hälften av koriandern. Vispa upp ägg, 2 msk vatten och 2 krm salt. Tillsätt koriandern. Stek bröden, ett i taget, i het panna i 1 msk olja. Fördela äggsmeten över och stek 30 sekunder. Vänd och stek andra sidan till fin färg. Tryck till så ägget fastnar på brödet.
  4. Skiva köttet. Toppa bröden med köttet, morötter, lök och koriander. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.