Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tandoorikyckling med bulgur

(1 kommentar)  
Tandoorikyckling med bulgur Tandoorikyckling med bulgur
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Riktigt, riktigt god mat. En mör och fin bit kyckling ovanpå en god bulgursallad med en syrlig kall sås till. Jag har lagat detta säkert 15 gånger och det är så himla gott att jag har lämnat ut receptet vid ett flertal av middagarna. Går att variera, laga för 2 eller 20. Förhållandevis enkel rätt som mättar på ett skönt sätt och är samtidigt nyttigt. Vid en måltid ropade de 15 gästerna ut mig i matsalen och sa i kör tack för maten. Riktigt uppskattad mat som går hem hos alla. Har för mig att receptet ursprungligen kommer från tidningen Tara. När man läser receptet låter allt lite annorlunda, men jag har en del petiga vänner med en vardag med mat långt ifrån denna men alla älskar det verkligen. Väl värt att prova och smaka, du kommer inte att ångra dig! Rätten kan varieras till det oändliga, framförallt med grönsakerna, men jag tipsar om att göra denna varianten först för att veta vad som passar osv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Minst 1-2 timmar innan: Blanda ihop yoghurt och paste. Skär av hinnor och fett från filéerna och blanda med marinaden. Låt stå övertäckt i kylskåp fram tills tillredning.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Bulguren går utmärkt att vila i kastrullen i ca en halvtimme, så gör den först.
  4. Mixa alla ingredienser till dressingen och förvara i kylskåp fram tills servering.
  5. Ta ut kycklingen, låt de mesta av yoghurten vara kvar, lägg i en ugnssäker form och tillred i ugnen i 20-30 minuter. Skär i den tjockaste filéen för att vara säker att den är genomstekt. Låt sedan kycklingen vila medans du gör klart de sista.
  6. Skala och skär morötterna i mynt, woka snabbt med olja och tillsätt sedan önskad mängd broccoli. Tillsätt väl sköljda bönor och bulgur och blanda väl. Salta och peppra.
  7. Lägg upp bulguren i ett vackert fat. Skär kycklingen i smala skivor och lägg över. Skeda över lite av dressingen och servera resten bredvid. Perfekt måltid, behövs inget mer, bara något gott att dricka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LilouNJohn 29 december 2015

    Det låter underbart gott. Måste provas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.