Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tandoorikyckling med färsk mangosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hittade detta recept i matmagasinet som jag prenumererar på. Vi grillade i ugn pga dåligt väder. Gjorde inte spett utan la dem bara rakt ner i en ugnsform. Väldigt enkelt,gott och uppskattat! ;)

Ingredienser

Instruktioner

1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader. koka riset. putsa lårfilérna. lägg dem i en plastpåse och blanda ner tandooripastan, se till att allt blandas väl. 2. skär mangon vid kärnan i två halvor. skiva halvorna och skär bort skalet. skär mangoköttet i små tärningar. hacka 1/2 kruka koriander grovt. blanda mangotärningarna med sweet chilisås och koriander. 3. trä upp kycklinglåren 2 och 2 på mindre spett för hanterbarhetens skull. grilla kycklingen 10-15 min eller stek i ugn 250 grader, ca 10 min. 4. kontrollera att kycklingen är färdig, ca 70 innertemperatur. lårköttet kan gärna ligga en stund på grillen eller i ugnen. det håller sig saftigt och blir inte torrt på samma sätt som bröstkött. servera med ris, salsa och korianderblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.