Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tandoorimarinerad kycklingfilé med bulgur och citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept som jag hittade när jag var ute och letade runt på nätet.Har gjort det ett par gånger och tyckte att det var gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  2. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprika och vitlök i smör i en stekpanna i några minuter.Vänd ner fräset i bulgurn.
  3. Låt kikärtorna rinna av och värm dem i stekpannan.Vänd runt spenaten i pannan någon minut och blanda sedan i allt i bulgurn.Tärna fetaost och blanda i ,smaksätt med salt och peppar.
  4. Tandoorimarinerad kycklingfilé: Visspa ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden. Låt stå kallt i minst en timme.
  5. Ta filéerna ur marinaden och bryn dem på medelvärme på varje sida.Stek sedan vidare i ugnsfast forn ca 20-30 minuter.
  6. Blanda ihop citronsåsen och låt stå i kylen ett tag före servering.
  7. Servera kycklingfiléen med bulgurröran och citronsåsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.