Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Bruns äppelkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vem Tant Brun är vet jag inte, men receptet har jag hittat i någon mattidning och jag minns inte vilken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa smöret skuret i små bitar och sockret i matberedare monterad med kniven. Tillsätt ägget och kör till en jämn massa. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandas till en smet.
  2. Smörj och bröa en rund form, ca 1½ liter. Lägg i smeten och jämna försiktigt ut den med mjölade händer eller med baksidan av en sked.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Doppa klyftorna i socker blandat med kanel. Stick ner dem tätt i smeten.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna och skär i bitar. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.