Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Gröns gratäng med chiliröra

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera den som vegetarisk ensamrätt eller istället för potatisgratäng till kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gratängen: Fräs lök, potatis, kål och vitlök i smör i en vid kastrull några minuter. Slå på grädde och mjölk, låt koka in till en krämig konsistens.
  2. Rör ner lätt uppvispade ägg i potatisblandningen. Smaksätt med citronskal, dill, salt och peppar. Avsluta med att vända i ost. Häll upp i bleck och gratinera i ugn vid 225° ca 20 min.
  3. Tillbehör: Blanda morötter med lök, olja och vinäger. Låt dra ca 10 min. Rör ner Crème Bonjour Chili eller keso med chilismak och krasse. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rosatalo 11 oktober 2012

    Detta var något av det godaste jag ätit på väldigt länge. Rekommenderas verkligen!!! Har inte provat röran ännu men det blir nästa gång. Underbar. Till och med grönsaksfobikerna i huset vågade äta och gillade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.