Servera den som vegetarisk ensamrätt eller istället för potatisgratäng till kött.
Instruktioner
- Gratängen:
Fräs lök, potatis, kål och vitlök i smör i en vid kastrull några minuter. Slå på grädde och mjölk, låt koka in till en krämig konsistens.
- Rör ner lätt uppvispade ägg i potatisblandningen. Smaksätt med citronskal, dill, salt och peppar. Avsluta med att vända i ost. Häll upp i bleck och gratinera i ugn vid 225° ca 20 min.
- Tillbehör:
Blanda morötter med lök, olja och vinäger. Låt dra ca 10 min. Rör ner Crème Bonjour Chili eller keso med chilismak och krasse. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
20 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var något av det godaste jag ätit på väldigt länge. Rekommenderas verkligen!!! Har inte provat röran ännu men det blir nästa gång. Underbar. Till och med grönsaksfobikerna i huset vågade äta och gillade.