Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tapenadesnibbar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Tapenade är en sydfransk olivröra som, tillsammans med getost, ger en härlig sälta till de matiga portionsbröden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt vattnet och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt kesella, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
  2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter 30x40 cm. Bred på tapenade och smula över getost. Rulla ihop och skär varje rulle i 12 trekantiga snibbar. Lägg dem med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på timjan och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera nygräddade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.