Tapenade är en sydfransk olivröra som, tillsammans med getost, ger en härlig sälta till de matiga portionsbröden.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt vattnet och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt kesella, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
- Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter 30x40 cm. Bred på tapenade och smula över getost. Rulla ihop och skär varje rulle i 12 trekantiga snibbar. Lägg dem med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på timjan och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera nygräddade.
Publicerat den
14 maj 2015
Skriv kommentar