Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Taramosalata på svenska

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Den goda rom eller kaviar röran man ofta får i Grekland till ett gott vitt bröd, citronklyftor och oliver, har jag här försvenskat för att passa våra svenska råvaror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv löken.
  2. Låt brödet ligga i blöt i mjölken ca 10 minuter. Krama ur överflödig vätska ur brödet, lägg det sedan i en matberedare tillsammans med rom, äggula och lök. Pressa i vitlöken och häll i en matsked citronsaft. Kör matberedaren i 30 sekunder.
  3. Häll oljan i matberedaren i en fin stråle under tiden maskinen är i gång.
  4. Blandningen skall vara slät och ha en fin konsistens. Smaksätt med resen av citronsaften och peppar. Smaka av och känn om du behöver salta något.
  5. Servera med bröd, citronklyftor och oliver.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aattaa 5 april 2013

    hur mycket rom?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.