Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tartarlimpa i champinjondröm - LCHF

 
Tartarlimpa i champinjondröm - LCHF Tartarlimpa i champinjondröm - LCHF
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Basen till färsreceptet bygger på den Franska råbiffen ”Biff Tartar” Här lite ändrat och gjord så även ”Lilla Gumman” som avskyr rått kött gillade den. Limpan blir en fast köttfärslimpa med eoner av smak. Passar troligen inte till barnkalaset.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda först ihop alla ingredienser till vitlökssmöret. Bryt fötterna av champinjonerna och fyll hattarna med vitlökssmör. Hacka svampfötter, purjolök och gurka mycket fint, gärna i mixer. Blanda nötfärsen väl med hacket, kryddningen och äggulorna, gärna med degkrokar. Forma färsen till en limpa och placera mitt i en smord ugnsform, ca 25x35 cm. Placera svamphattarna runt limpan och lägg en sträng vitlökssmör på limpan. Sätt in 1 fals under mitten och sänk värmen till 175 grader. Grädda i 50-60 minuter. Servera med valfria tillbehör och eventuell sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.