Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte aux poires

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mjuka, saftiga päron som gräddas i ett sprött mördegsskal fyllt med frangipane- en krämig mandelfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och socker till pajdegen. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg med fingertopparna eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter, och ställ i kylen i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Mixa mandeln fint i matberedare om du inte använder mandelmjöl. Tillsätt smör, socker och vaniljsocker och mixa ihop till en smet. Tillsätt ägget och grädden och mixa kort i matberedaren.
  4. Ta ut pajskalet ur kylen och nagga det med en gaffel. Förgrädda det i ugnen i 10-12 minuter tills degen börjar få lite färg.
  5. Bred ut frangipanefyllningen i pajskalet i ett tunt lager. Skala päronen, dela dem på mitten och kärna ur dem. Skiva dem ganska tunt men inte rakt igenom, päronet ska sitta ihop lite i toppen.
  6. Sprid ut päronhalvorna som en solfjäder och lägg dem i pajskalet. Grädda pajen i den nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  7. Servera pajen ljummen, gärna med vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.