Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte tartin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkla, franska husmorspajen som är alla kockars favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda socker och vatten och sjud på svag värme tills sockerlagen är trögflytande och ljusbrun.
  3. Fördela i botten på en pajform, utan löstagbar botten.
  4. Skala och skiva äpplena. Lägg dem i ett vackert mönster i pajformen. Täck med smördeg. Nyp fast kanten och skär loss överflödig smördeg. Pensla med vatten.
  5. Grädda i 25–30 minuter, täck med folie om det börjar att se bränt ut.
  6. Låt pajen svalna och skär loss kanten med kniv. Vänd formen med hjälp av en större tallrik.
  7. Servera med uppvispad crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.