Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarteletter med fänkål och kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott till både vardags och fest är denna läckra och vegetariska paj. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölsorterna i en bunke. Tillsätt salt. Arbeta in kokosolja och vatten till en deg. Tillsätt extra vatten, 1-2 msk, om degen är smulig. Rulla degen till en boll, lägg i plastfolie i kylskåp 30 minuter.
  2. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, muskot, rosmarin, salt och peppar till fyllningen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Tryck ut degen med fingrarna i ett jämnt lager i en pajform. Om du gör 4 små tarteletter delas degen först i 4 delar. Nagga pajskalet med en gaffel. Häll äggsmeten i pajskalet. Lägg i skivad fänkål.
  5. Grädda ca 35 minuter, tills pajen är spröd och gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.