Lätta att baka och går mycket bra att frysa. Jag gräddar dem i varmluft, men det går bra i vanlig ugn också men då kanske man får höja temperaturen till 225 grader.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jättegoda thekakor. Tack för receptet.
jättegoda och mäktiga kakor har man inte dinkel kan man bara ta endast vetemjöl blev lika bra det
Goda och saftiga. Tog slut direkt. Nästa gång blir det dubbel sats!
Hejsan. Nybörjare på att baka. Jag undrar om det är vanlig eller torr jäst och när ska den blandas in?
Fantastiskt goda tekakor! Jag gjorde en dubbel sats direkt och det ångrar jag inte. Jag dubblade allt i receptet utom jästen, för att kompensera den mindre mängden jäst så lät jag degen jäsa drygt 1 timme istället. De här kommer jag att baka många gånger i framtiden. Tack för ett jättegott recept! :)
Jag har bakat dessa goda tekakor igen, denna gång gjorde jag en dubbel sats lika som förra gången, och så gjorde jag en till dubbel sats där jag bytte ut dinkelmjölet mot lantbrödsmjöl (eftersom dinkelmjölet tog slut) det gick bra det med. Den andra dubbelsatsen bakade jag ut i långpannan och skar i bitar sen den kallnat. Gräddade brödet i 200 grader i ca 30-40 minuter, jag är lite osäker på tiden eftersom jag inte ställde någon timer utan gick efter utseendet på brödet. Ville berätta detta om fler än jag vill förenkla receptet ibland, framför allt på sommaren kan det vara bra då det inte är så roligt att vara inne och baka alla gånger.