Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova tekakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vi gjorde dom här i skolan, supergoda och verkligen jätteenkla!

Ingredienser

Instruktioner

Gör såhär: 1 Smält margarinet. 2 Häll i mjölken och värm den till 37 grader (fingervarmt). 3 Smula ner jästen i en skål. 4 Häll ner vätskan och rör ut den med en träsked. 5 Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och 2 ½ dl vetemjöl. 6 Arbeta deden tills den blir smidig och släpper skålen. Tillsätt mer mjöl om det behövs. 7 Ställ att jäsa i ca 10 min under bakduk. Sätt ugnen på 250 och smörj en plåt. 8 Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig och slät. 9 Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 delar. 10 Forma delarna till runda bollar ochklappa ut dem till runda kakor ca 12 cm i diameter. Lägg dem på plåten. Nagga dem med en gaffel. 11 Låt kakorna jäsa med bakduk över i ca 10 min. 12 Grädda dem i ugnen ca 8 min. 13 Lägg kakorna på galler och låt dem svalna med bakduk över.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • caroliine92 30 september 2009

    jag gjorde också dom i skolan (: riktigt goda !

  • mulle640 28 januari 2012

    MIn dotter bakade dessa i skolköket i fredags men kom inte ihåg receptet. Tur att matklubben finns. Gjorde dubbel sats.

  • DoctorWho 17 januari 2013

    Jättegoda! Jag fick också receptet i skolan. Efter att jag bakat dem en gång åt mormor hemma hos henne ville både hon och en av mammas kusiner ha receptet. Det är en av de få saker som min svägerska bakar, erkände hon för mig. Tack för att du la in receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.