- Serverar: 25 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Dessa tekakor är perfekta som frukostbröd,väldigt matiga med mycket fibrer. Bakas de med surdeg så blir de extra saftiga och hållbara även utan för frysen.
Instruktioner
- Har du assistent? I så fall: Blanda alla ingredienser utom salt och kör på låg växel ca 2 min. Tillsätt saltet och kör på samma växel lika länge. Därefter på mellanväxeln i 7-10 minuter tills degen är slät, blank och släpper bunken. Har du ingen assistent så får du knåda momenten längre tid för hand.
- Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 1-1/2 timma).
- Häll ut degen på väl mjölat bakbord (den ska vara lite kletig), dela degen i två och rulla med väl mjölade händer ut till rullar. Skär önskad storlek och platta ut till ca 1 cm tjocka, runda kakor (eller kavla ut och ta ut bitar med ett runt mått). Lägg på smord eller bakpappersklädd plåt. Nagga och låt jäsa knappt en timma.
- Baka i mitten av ugnen på ca 225 grader ca 7-10 minuter.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dom har ska jag absolut testa! Brukar ofta göra tekakor till frukost vilket min mamma och pappa tycker är toppen ;) så hoppas dom här blir ännu godare!
Nu har jag bakat och smakat! Jag gjorde som det stod och tog kokhett vatten trots att jag var lite skeptisk. Hällde för säkerhets skull ner surdegen i slutet för att det inte skulle vara för varmt, men undra om det inte var värmen ändå som gjorde att de jäste dåligt och blev rätt kompakta. Men smaken var det inget fel på! Nästa gång ska jag prova med ca 45 gradigt vatten. Det har jag haft till surdegen förr och vet att det funkar.
hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott
Hej! Riktigt goda var dessa, smaskiga värre;) tack för ett strålande recept! Superkul att ha något bra recept till surdegen. (ändrade lite med mjölinnehållet å tillförde grovt rågmjöl. Dessutom fick jag 29 st. Men goda var de:)) en klar femma även fast de inte jäste riktigt med 37-gradigt vatten. (ska nog pröva med 45-gradigt vatten nästa gång om det vill sig väl; lät som ett mycket bra tips.)
Goda tekakor. Men nästa gång ska jag kavla lite mindre tunt. Vart lite väl tunna :S Använder ett litet runt mått för att ta ut tekakor, perfekt! Tack för ett bra recept som kommer göras igen. Pst använde vanlig jäst och lät då vattnet svalna lite innan jag slängde ner jästen.