Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors Linfröbröd

 
  • Serverar: 12-18 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Enkelt snabbt gott bröd. Gör bullar, tekakor eller i långpanna. Min mormors recept.

Ingredienser

Instruktioner

På torrjäst - blanda alla torrvaror i maskin och därefter vatten, olja och sirap. Kör sedan degen i maskin 6- 10 minuter. På färsk jäst - lös upp jästen i vattnet, tillsätt sedan olja och sirap. Blanda i linfrön, graham och vetemjöl och kör i maskin 6-10 minuter. Jäs under bakduk ca: 30 minuter Stjälp upp degen och gör en "korv", dela upp den i 12- 18 bitar och lägg på plåt. Platta till mycket för tekakor - lite för bullar. För långpanna stjälp ner degen i pannan, platta till och dela upp med en oljad degskrapa eller kniv Sätt på ugnen 250 grader och jäs under bakduk igen ca: 30 minuter. Grädda brödet gyllenbrunt i mitten av ugnen ca: 10 minuter. Låt sedan svalna inlindat i bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.