- Serverar: 30 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Liknande recept finns redan på Matklubben, men mitt skiljer sig lite åt genom att innehålla mer havregryn och ingen sirap.
Instruktioner
- Låt havregrynen svälla i mjölken 30-60 minuter i en degbunke. Smält matfettet i en stor kastrull. Häll det i grynmassan och värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i degbunken och lös den i lite av havregrynsblandningen. Tillsätt resten av havregrynsblandningen, saltet och det mesta av mjölet. Spar lite vetemjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk ca 30 minuter.
- Knåda i resten av mjölet. Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock. Ta med mått ut runda kakor ca 10 cm i diameter. Nagga och lägg dem på smorda plåtar eller bakpåtspapper. Jäs dem under bakduk ca 30 minuter.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt bra recept. Lätthanterlig deg och barnbarnen tycker så mycket om tekakorna och bakade dem med stor lust och fantasi.