Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med grahamsmjöl

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kanongoda! En nyttigare variant av vanliga tekakor.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och blanda i mjölken. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan samt socker och salt. Tillsätt grahamsmjölet och vetemjölet, spara dock lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta ihop degen och låt den jäsa i ca 15 minuter. Ta upp degen på bakbord och arbeta den igen och forma bullar som sedan plattas/kavlas till tekakor. Nagga dem och lägg dem på en plåt och låt jäsa ca 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt dem kallna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.