Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med keso och kardemumma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Härligt kryddade frukost eller fikamackor där keson bidrar till saftigheten. 197 kalorier per tekaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Ljumma och tillsätt mjölken, rör ut jästen i den. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Tillsätt dem och övriga ingredienser. Arbeta till en kladdfri deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Rulla ut degen till en längd på mjölat bakbord, skär i 12 delar och rulla till bullar. Kavla ut bullarna till tekakor, ca 1 dm i diameter. Lägg tekakorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Nagga bröden lätt med en gaffel, låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda tekakorna mitt i ugnen 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • saragu 24 januari 2010

    Riktigt goda o saftiga. gick jättebra utan kardemumma. Tack :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.