Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med riven morot

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Mycket saftiga och jättegoda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna.
  2. Häll upp mjölet (12 dl) i en bunke. Tillsätt kli. Dela det rumsvarma smöret i bitar och lägg det ovanpå. Lägg i morötter, salt, honung och jästen delad i mindre bitar.
  3. Låt mjölken bli fingervarm och häll i skålen. Arbeta degen väl ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Beroende hur saftiga morötterna är kan man behöva ta mer mjöl och arbeta in i degen. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  4. Dela degen i 10 bitar och forma den till ovala , platta bröd. Placera dem på bakpapper. Låt bullarna jäsa under bakduk 20 minuter. Man kan strö över lite kli eller vetemjöl över brödet innan man sätter dom mitt i ugnen. 10-12 minuter behöver dom nog stå. Låt dom svalna på galler.
  5. Ugn 225 grader

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • farmoringer 28 januari 2010

    Det här blev ett jättegott bröd. En stark 5:a....

  • AggeWi 3 april 2011

    Verkligen goda tekakor. Morötterna gör dem extra saftiga och dom är enkla och snabba att göra. Testa dem ni som inte har gjort det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.