Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste tekakorna

(1 kommentar)  
Skriv ut

Dessa tekakor är mycket goda och receptet kommer troligtvis från min faster Pia som tidigare alltid bakade dem på byns fritidsgård.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vatten, salt och havregryn i en kastrull ca. 3 min. Blanda ner margarinet i blandningen. När smöret smält häller du ner mjölken och värmer till fingervärme. Smula ner jästen i en bunke, häll ner blandningen över jästen och rör tills jästen löst sig. Rör ner sirap och sen mjöl.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Baka ut degen i tekakor enligt önskad storlek. Låt bröden jäsa i ytterligare 30 min. Grädda i 250 grader tills bröden ser färdiga ut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lapp 20 april 2009

    Jättegoda,mjuka i konsistensen.Gjorde halv sats och det blev 20st stora tekakor. De som fick provsmaka tyckte väldigt mycket om dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.