- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Mycket saftiga och jättegoda
Instruktioner
- Skala och riv morötterna.
- Häll upp mjölet (12 dl) i en bunke. Tillsätt kli. Dela det rumsvarma smöret i bitar och lägg det ovanpå. Lägg i morötter, salt, honung och jästen delad i mindre bitar.
- Låt mjölken bli fingervarm och häll i skålen. Arbeta degen väl ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Beroende hur saftiga morötterna är kan man behöva ta mer mjöl och arbeta in i degen. Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Dela degen i 10 bitar och forma den till ovala , platta bröd. Placera dem på bakpapper. Låt bullarna jäsa under bakduk 20 minuter. Man kan strö över lite kli eller vetemjöl över brödet innan man sätter dom mitt i ugnen. 10-12 minuter behöver dom nog stå. Låt dom svalna på galler.
- Ugn 225 grader
Publicerat den
9 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här blev ett jättegott bröd. En stark 5:a....
Verkligen goda tekakor. Morötterna gör dem extra saftiga och dom är enkla och snabba att göra. Testa dem ni som inte har gjort det!