Instruktioner
Gör såhär:
1 Smält margarinet.
2 Häll i mjölken och värm den till 37 grader (fingervarmt).
3 Smula ner jästen i en skål.
4 Häll ner vätskan och rör ut den med en träsked.
5 Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och 2 ½ dl vetemjöl.
6 Arbeta deden tills den blir smidig och släpper skålen. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
7 Ställ att jäsa i ca 10 min under bakduk. Sätt ugnen på 250 och smörj en plåt.
8 Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig
och slät.
9 Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 delar.
10 Forma delarna till runda bollar ochklappa ut dem till runda kakor ca 12 cm i diameter. Lägg dem på plåten. Nagga dem med en gaffel.
11 Låt kakorna jäsa med bakduk över i ca 10 min.
12 Grädda dem i ugnen ca 8 min.
13 Lägg kakorna på galler och låt dem svalna med bakduk över.
jag gjorde också dom i skolan (: riktigt goda !
MIn dotter bakade dessa i skolköket i fredags men kom inte ihåg receptet. Tur att matklubben finns. Gjorde dubbel sats.
Jättegoda! Jag fick också receptet i skolan. Efter att jag bakat dem en gång åt mormor hemma hos henne ville både hon och en av mammas kusiner ha receptet. Det är en av de få saker som min svägerska bakar, erkände hon för mig. Tack för att du la in receptet!