Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med vetekli

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Mums, så goda och hälsosamma. De är lätta att göra. Jag har gjort de utan vetekli. I boken står: Tekakor med vetekli. Lite kli i degen gör kakorna extra goda. Ost, tomater och grönt är bra och mättande pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, + 37 C. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp den med lite av degspadet. Häll i resten av vätskan samt salt, socker, vetekli och vetemjöl. Arbeta degen väl. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Ta upp och kavla ut degen på bordet till en ca 1 cm tjock kaka. Markera med t ex en tekopp (ca 10 diameter) och skär ut tekakor. Lägg dem på smord eller bakpappersklädd plåt. Nagga och låt dem jäsa ca 30 min. Grädda kakorna mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme ca 8 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • solen08 12 januari 2009

    De här tekakorna var jättegoda och mycket enkla att göra!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.