Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Riktigt goda. Bättre än köpta. Barnen älskar dessa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn och mjölk i en skål. Ställ i kylskåp och låt stå över natten.
  2. Smula sönder jästen i en bunke, häll i socker och salt. Smält margarinet och värm havregrynsblandningen till 37°. Slå detta över jästen. Häll i mjölet och arbeta ihop degen. Baka ut till tekakor med en gång. Låt dem jäsa i 2 timmar.
  3. Grädda i 175° i ca 12-15 min.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • frokensmilla 3 september 2008

    Hur mycket vetemjöl ska det vara?

  • nippen 29 november 2011

    Hur mycket vetemjöl ska det vara??

  • Inabina 23 mars 2015

    Jag mäter aldrig mjölet, utan häller i lite i taget tills jag har en deg som är lagom.

  • pall1 25 maj 2015

    Suveränt, enkelt och väldigt gott. Tack för detta recept/Pålle

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.