Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda tekakor, allra helst när de är nybakade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken. Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar. Låt jäsa i 5 minuter.
  3. Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel. Placera på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°. Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • katta1983 27 maj 2011

    Tack för ett recept som verkar både enkelt och väldigt gott! //Katta1983

  • pihal 3 september 2011

    Tack för ditt recept. Har precis bakat dom. Härligt smidig deg och lättarbetad. Kommer definivt att göra dessa fler gånger. 5 i betyg från mig. Mvh pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.