Goda tekakor, allra helst när de är nybakade.
Instruktioner
- Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar. Låt jäsa i 5 minuter.
- Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel. Placera på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Låt jäsa i 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 250°.
Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett recept som verkar både enkelt och väldigt gott! //Katta1983
Tack för ditt recept. Har precis bakat dom. Härligt smidig deg och lättarbetad. Kommer definivt att göra dessa fler gånger. 5 i betyg från mig. Mvh pia