Instruktioner
Låt havregrynen svälla ett par timmar i mjölken.
Smält matfettet och häll det i havregrynsmassan.
Lös upp jästen i lite av vätskan.
Blanda i de torra ingredienserna. Spar lite av mjölet till utbakningen.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa i ca 20 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den med resten av mjölet.
Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Ta ut tekakor med ett runt mått (ca 10 cm).
Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.
Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 10 minuter.
Jättegoda, måste göra fler snart. Dom försvinner fort./ Katarina
Hej, visst är de goda! Jag skulle precis skriva in receptet men då stod det att det kanske redan fanns. Jag la till en bild, du hade ingen, hoppas det gick bra! Mvh Mrs Netis
Dessa tekakor brukar jag göra lite nu och då. Ett toppenrecept!
Jätte goda! Dom får högsta betyg - 5!