Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor från Frövi

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Mycket goda och lätt att baka.

Ingredienser

Instruktioner

Låt havregrynen svälla ett par timmar i mjölken. Smält matfettet och häll det i havregrynsmassan. Lös upp jästen i lite av vätskan. Blanda i de torra ingredienserna. Spar lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i ca 20 minuter. Ta upp degen på bakbordet och knåda den med resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Ta ut tekakor med ett runt mått (ca 10 cm). Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kattis63 6 mars 2008

    Jättegoda, måste göra fler snart. Dom försvinner fort./ Katarina

  • MrsNetis 17 februari 2009

    Hej, visst är de goda! Jag skulle precis skriva in receptet men då stod det att det kanske redan fanns. Jag la till en bild, du hade ingen, hoppas det gick bra! Mvh Mrs Netis

  • asma 21 mars 2009

    Dessa tekakor brukar jag göra lite nu och då. Ett toppenrecept!

  • jalapeno82 7 juni 2009

    Jätte goda! Dom får högsta betyg - 5!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.