Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med havregryn

(24 kommentarer)  
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Luftiga, saftiga och lite grova tekakor med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

Koka havregryn och hälften av mjölken till gröt, ca 3 min. Tillsätt margarin, resten av mjölken, jäst, sirap och mjöl. Baka ut till tekakor. Jäs på plåtar ca 45 min. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 6-7 min.

Liknande recept

Kommentarer (24)

  • tilda 14 februari 2008

    Detta recept har jag använt mycket. Toppen !!

  • Maripoosa 25 augusti 2008

    WOW, de här tekakorna är SÅ goda! Saftiga, luftiga just som bröd i butik. Dessa kommer jag absolut göra fler gånger! En femma till dig!

  • Maripoosa 25 augusti 2008

    Glömde tipsa om att man kan pensla tekakorna med mjölk blandat med lite socker direkt när de kommer ut från ugnen. Det gjorde jag och det blev jättebra. :)

  • Pepsipuh 30 augusti 2008

    Enkla att göra och de blev otroligt goda. Till och med jag lyckades! Jag som annars alltid misslyckas med matbröd :-)

  • vandura 7 september 2008

    Bakade tekakorna idag WOW vad dom var goda. Dessa kommer att bakas flera gånger.

  • JanBratt 29 oktober 2008

    Dessa tekakor är det enda som vi får baka nu för dom var supergoda.

  • lisbethv 2 december 2008

    De här har jag bakat i många år toppen goda. Brukar ha i 1,5tsk salt o lite mindre sirap.

  • JennyV 21 januari 2009

    Kanongoda!!! Kommer definitivt att bakas fler gånger. Ska ersätta lite av vetemjölet till grahamsmjöl nästa gång.

  • magz123 5 augusti 2009

    supergoda! Men ska gröten svalna innan man börjar baka? Mina jäste inte alls vilket resulterade i platta tekakor. Men mumms! En 5a.

  • Lena 27 augusti 2009

    Hejsan!!! Nu har jag bakat dina tekakor och de blev kanon goda... Men de påminner om min som ja har på min sida det ända som skiljer dessa åt är gröten och sirapen annars är det likt.. Kolla får du se.. Detta recept får du helt klart en femma för. Mvh Lena

  • caddie10 19 oktober 2009

    Kanon goda, jag hade i 1 tsk salt också...

  • Brittan19 10 februari 2010

    Härligt goda Tekakor, kommer göras om! =)

  • raffa 7 mars 2010

    KANONRECEPT !!!!!!! Säger som tidigare..... Jag brukar aldrig lyckas med matbröd, men dessa är KANON !!!!!! TACK för detta :) Lätt att slänga ihop också.

  • Malanders2 8 mars 2010

    Tusen tack för ett underbart recept! Detta lär jag göra mååååånga gånger!!!

  • Malanders2 8 mars 2010

    Tusen tack för ett underbart recept! Detta lär jag göra mååååånga gånger!!!

  • suomi 16 april 2010

    Riktigt goda!

  • fiaflickan 28 juni 2010

    Jättegoda blev dessa!!De tog slut på ett par dagar,så idag ska jag baka nya:) Tack för receptet!!

  • zitasmatte 3 januari 2011

    Hur många blev det när ni bakade ??

  • Jisushika 13 januari 2011

    Mums!! Blev jättegoda. Gjorde på halv sats. Då blev de 12 stycken kakor. =) Tack för ett toppenrecept!!

  • sandraback 13 oktober 2011

    Kanongoda tekakor!!!! Dom måste finnas på frukostbordet!

  • sandraback 13 oktober 2011

    36 st blev det

  • lovatova 18 september 2012

    Ska testas!! Men ska de bara jäsa 1 gång? Ska inte degen jäsa innan de bakas ut?

  • lovatova 18 september 2012

    En fråga till, vilken sirap ska man ha? Brödsirap eller?

  • Jiohanna 22 november 2012

    Obeskrivligt goda tekakor!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.