Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med havregryn

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Havregrynen ska svälla i mjölken några timmar, gärna över natten.

Ingredienser

Instruktioner

Låt havregrynen svälla i mjölken i några timmar, gärna över natten. Smält sen margarinet och rör ner i havregrynen. Smula jästen i en liten skål och häll i fingervarmt vatten. Rör tills det löser sig.Rör ner i grynblandningen. Arbeta in salt,sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa ca 20 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den på nytt. Kavla ut degen och ta ut rundlar,ca 10 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa ytterligare i ca 40 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg i 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.