Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med linfrön

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett bröd som håller sig som ny bakat i flera dagar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregynen. Låt det svalna.
  2. Värm 2 dl mjölk fingervarmt. Smula jästen i bunke och häll lite av mjölken över. Rör tills jästen löst sig tillsätt resten av mjölken, gröten, crème fraichen, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl.
  3. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa ca 40 minuter.
  4. Kavla ut degen 2½ cm tjockt ta ut runda kakor med ett mått ca 8 cm i diametern.
  5. Nagga brödet och låt jäsa ca 15min.
  6. 225 grader i ca 12 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.