Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med linfrö

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har haft detta recept i mina kokböcker och bakar dom ofta. Tror att det har varit infört i Året Runt för många år sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken och rör ut den i lite av den kalla mjölken. Blanda drygt hälften av mjölken med havregryn, linfrö och kli eller groddar och koka till en gröt. Rör ner smöret så att det smälter. Tillsätt resten av mjölken och låt gröten svalna till 37 grader.
  2. Rör ner gröten i jästblandningen. Tillsätt sirap, salt och största delen av mjölet. När degen nästan är färdigarbetad tillsättes bakpulvret med 1 dl mjöl.
  3. Kavla genast ut degen centimetertjock och tag ut runda kakor med mått (ca 12 cm i diameter), som läggs på smord plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 40 minuter. Nagga väl och grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • s-80 25 januari 2009

    Supergoda tekakor som är enkla att göra, ingredienser som man har hemma ,nyttiga men ändå inte för grova

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.