Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med morot och havrekli

(6 kommentarer)  
Tekakor med morot och havrekli Tekakor med morot och havrekli
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Goda fiberrika tekakor som innehåller havrekli och rivna morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp den med degspadet.
  3. Häll i salt, socker och havrekli, rör om och låt det stå under tiden du skalar och finriver morötterna. Blanda ner morötterna med det övriga.
  4. Tillsätt mjöl tills du får en smidig deg. Knåda degen väl. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
  5. Häll upp degen på mjölad bänk eller bakbord. Knåda degen och dela den i 15 lika stora bitar, forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, platta ut dem till tekakor. (6 per plåt är lagom.) Låt dem jäsa under bakduk i 30 min.
  6. Sätt under tiden ugnen på 225-250 grader så att den hinner få rätt värme tills tekakorna är färdiga att gräddas.
  7. Pensla tekakorna med vatten och strö på sesamfrön eller andra frön.
  8. Grädda tekakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
  9. Lycka till och låt dig väl smaka!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • ingbrittan 22 december 2012

    Tack Lena för ditt recept, har bakat dina tekakor i dag och de var kanongoda så av med får du en femma.......

  • Morada 11 februari 2013

    Fantastiskt goda. Jag bakade dem för tredje gången på kort tid idag, och de blir fina. Jag gör dem gärna till några fler än 15 st. 24 små bröd per sats (3 plåtar á 8) är lagom storlek för knytkalas, har jag upptäckt... Jag byter gärna ut lite av mjölken mot vatten, och har grovhackade solrosfrön istället för sesamfrön på. Största nackdelen är att det tar ganska lång tid och att brödet inte har så lång hållbarhet, men de är väldigt goda och uppskattade av alla åldrar... På knytkalaset fick jag kommentaren att "det var väldigt goda smörgåsar" från en liten kille på 5 år...

  • Petrisen81 13 februari 2013

    Helt underbart goda tekakor! Jag lyckas sällan med brödbaket men med detta recept gick det lekande lätt! :) Tack så hemskt mycket!

  • Annakristinab 5 april 2013

    Det här var jättegoda tekakor. De kommer jag att baka flera gånger.

  • kekke46 8 april 2013

    Mycket goda tekakor. Kommer att baka dom flera gånger. Perfekt att det inte är så mycket sött i dom. Tack för receptet. Så av mig får du femma.

  • ygothe 19 januari 2014

    Mycket goda tekakor, har bakat dom flera gånger. hela familjen gillar dom. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.