Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Temaki-strutar med tonfisksallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En läcker och vacker förrätt. En variant av sushi men här behövs ingen bambu matta att rulla dem i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset i ett durkslag så länge så att vattnet blir klart. Koka upp riset med 3 dl vatten, låt svälla under lock på svag värme ca 25 minuter. Värm undertiden upp salt, socker och vinäger. Blanda riset med marinaden.
  2. Skala ägget och hacka det fint. Skala potatisen, mosa den med gaffel. Låt tonfisken rinna av i ett durkslag. Skala schalottenlöken och hacka smått. Skölj gurkan, halvera på längden, avlägsna kärnorna med en sked. Skär gurkan i tunna slantar.
  3. Finfördela tonfisken med en gaffel. Blanda äggtärningar, mosad potatis, tonfisk och gurkslantar, smaka av med salt och peppar.
  4. Forma 8 lika stora risbollar med fuktade händer. Halvera noribladen. Lägg varje bladhalva med den blanka sidan neråt i den vänstra handflatan. Lägg en risboll på den övre hälften av noribladet, rulla ihop till strutar och fyll med tonfisksallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.