En läcker och vacker förrätt.
En variant av sushi men här behövs ingen bambu matta att rulla dem i.
Instruktioner
- Skölj riset i ett durkslag så länge så att vattnet blir klart. Koka upp riset med 3 dl vatten, låt svälla under lock på svag värme ca 25 minuter. Värm undertiden upp salt, socker och vinäger. Blanda riset med marinaden.
- Skala ägget och hacka det fint. Skala potatisen, mosa den med gaffel. Låt tonfisken rinna av i ett durkslag. Skala schalottenlöken och hacka smått. Skölj gurkan, halvera på längden, avlägsna kärnorna med en sked.
Skär gurkan i tunna slantar.
- Finfördela tonfisken med en gaffel. Blanda äggtärningar, mosad potatis, tonfisk och gurkslantar, smaka av med salt och peppar.
- Forma 8 lika stora risbollar med fuktade händer. Halvera noribladen. Lägg varje bladhalva med den blanka sidan neråt i den vänstra handflatan. Lägg en risboll på den övre hälften av noribladet, rulla ihop till strutar och fyll med tonfisksallad.
Publicerat den
4 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar