Karibien och Asien bjuder här tillsammans på sälta, sötma och krämighet. En hamburgare av det lite festligare sättet helt enkelt!
Se till att ananasen är riktigt mogen.
Instruktioner
- Blanda färs, senap, 1 msk teriyakimarinad, salt och peppar. Forma till 4 tjocka platta burgare. lägg dem på oljat fat och ställ in i kylen.
- Majonnäs:
Rör ihop majonnäs och sriracha.
- Skala ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär bort den träiga mittstocken med en liten kniv. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Stek baconet krispigt i medelvarm panna och låt rinna av på hushållspapper.
- Grilla brödhalvorna ca 30 sekunder på varje sida. Grilla ananasen på hög värme i ca 2 minuter på varje sida. Grilla burgarna 3-4 minuter per sida. Pensla med 1 dl teriyakimarinad på slutet.
- Bred majonnäs över brödhalvorna och lägg på salladsblad. Toppa med burgare, ananas, lök, bacon och salladsmix.
Publicerat den
26 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar