- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god rätt som dessutom är kalorisnål. Bästa bjudmaten.
Instruktioner
- Skiva löken i ringar. Skär av locket på paprikorna och gröp ur innehållet med kärnorna. Skär paprikorna i halvor och strimla.
- Stek lök och paprikor i gryta på medelstark värme under lock tills de är halvmjuka. En viss krispighet ska finnas kvar. Ta upp ur grytan och lägg åt sidan.
- Fläskfilén strimlas. Gör en marinad av sesamolja, ett par matskedar Teriyakisås samt kryddor och soja och maizena. Låt köttet dra i marinaden i minst 10 minuter.
- Smält lite olja eller smör i grytan. Stek köttet på medelhög värme tills marinaden "kokat in". Lägg i grönsakerna och häll på resten av Teriyakisåsen och vatten. Låt koka i hop några minuter.
- Gott med jasminris till.
Publicerat den
10 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar