Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakibästa fläskfilégrytan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god rätt som dessutom är kalorisnål. Bästa bjudmaten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva löken i ringar. Skär av locket på paprikorna och gröp ur innehållet med kärnorna. Skär paprikorna i halvor och strimla.
  2. Stek lök och paprikor i gryta på medelstark värme under lock tills de är halvmjuka. En viss krispighet ska finnas kvar. Ta upp ur grytan och lägg åt sidan.
  3. Fläskfilén strimlas. Gör en marinad av sesamolja, ett par matskedar Teriyakisås samt kryddor och soja och maizena. Låt köttet dra i marinaden i minst 10 minuter.
  4. Smält lite olja eller smör i grytan. Stek köttet på medelhög värme tills marinaden "kokat in". Lägg i grönsakerna och häll på resten av Teriyakisåsen och vatten. Låt koka i hop några minuter.
  5. Gott med jasminris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.