Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakiglaserad bogbladsstek med vitlökscreme

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Bogbladssteken kan bytas mot skinkstek. Teriyakisås finns att köpa färdig på flaska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra steken. Skala löken. Dela och kärna ur pepparfrukten.
  2. Blanda löken med pepparfrukten, vitlöken och oljan i en ugnsform. Salta och peppra. Blanda ingredienserna till glazen.
  3. Lägg köttet på ett galler ovanför löken. Pensla med cirka hälften av glazen. Stick i en termometer och stek i nedre delen av ugnen till 75 grader. Ringla över eller pensla med mera glaze under tiden.
  4. Rör ihop 2 dl crème fraiche med två pressade vitlöksklyftor och 3-4 droppar tabasco. Ställ kallt till serveringen.
  5. Servera steken med löken och vitlökscreme. Hasselbackspotatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.