Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Terrin med kyckling och tomat

 
Skriv ut

En riktigt len och smakrik terrin som dessutom är vacker att titta på. Terrinen är fylld med semitorkade tomater, får du inte tag på dessa kan du ta torkade tomater i olja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala lök och vitlök och finhacka den. Fräs lök och vitlök en kort stund i olja tills den blir mjuk. Ställ åt sidan.
  3. Skär kycklingköttet i mindre bitar och lägg det i en matberedare. Tillsätt salt, lite nymald vitpeppar och den stekta löken. Starta matberedaren och häll i grädden. Tillsätt sedan äggen, ett i taget. Blanda till en jämn färs. Vänd ner finskuren gräslök i färsen.
  4. Smörj en 1½-liters bakform. Klipp gärna till en bit bakplåtspapper och lägg den som en remsa längs hela formens botten och kortsidor.
  5. Häll 2/3 av färsen i formen. Lägg de grovhackade tomaterna i en sträng i mitten av färsen. Täck med resten av färsen. Stick i en termometer mitt i färsen och täck formen med aluminiumfolie.
  6. Ställ formen i en långpanna med hett vatten i nedre delen av ugnen. Grädda tills innertemperaturen är 70 grader, det tar ca 1 timme.
  7. Låt terrinen svalna något innan du stjälper upp den. Skiva och lägg upp på fat. Garnera med sallad och basilikablad. Ringla lite olja över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.