Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tex mex-bullar med salsa och klyftpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika färsbullar som för dig till Mexiko.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på. Skala morötter och lök, skär morötterna i bitar och löken i klyftor.
  3. Lägg allt i en långpanna och blanda runt med olivoljan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Sätt in långpannan mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
  4. Blanda ströbröd, kryddmix, 1 dl vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke, låt svälla i ca 5 minuter. Blanda ner färsen. Forma färsen till 16 bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bullarna runtom i ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter. Tillsätt salsan och låt den bli varm.
  6. Servera färsbullarna med klyftpotatis och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.