Smakrika färsbullar som för dig till Mexiko.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på.
Skala morötter och lök, skär morötterna i bitar och löken i klyftor.
- Lägg allt i en långpanna och blanda runt med olivoljan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Sätt in långpannan mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
- Blanda ströbröd, kryddmix, 1 dl vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke, låt svälla i ca 5 minuter.
Blanda ner färsen. Forma färsen till 16 bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bullarna runtom i ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter. Tillsätt salsan och låt den bli varm.
- Servera färsbullarna med klyftpotatis och grönsaker.
Publicerat den
12 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar