Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Texas chili

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Originalreceptet till Texas chili innehåller ruskigt mycket mer sting och chili. Jag hittade inte alla ingredienser i butiken så det fick bli en variant, en lyckad sådan :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar. Bryn det runt om. Stekgryta är bra att använda. Slå på buljongen, öl, krossade tomater och limesaft.
  2. Finhacka vitlöken, skär paprikan och löken i bitar och lägg i grytan. Hacka chilifrukterna och lägg i grytan samt övriga ingredienser förutom socker som kan vänta till avsmakningen. Låt grytan puttra på i några timmar, 3-4 ungefär.
  3. Knaperstek baconet och lägg det i grytan vid servering.
  4. Till grytan gjorde jag ett ljust matbröd som var ett riktigt gott tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.