Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Texmexgratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Klassiska texmexsmaker i en gratäng som brukar uppskattas av både små och stora gäster. Enkelt, smidigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar. Ansa och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn korven i en het stekpanna ca 5 minuter. Ta upp den på en tallrik.
  3. Bryn lök (spara lite till garnering) och vitlök i fettet som finns kvar i pannan och om så behövs oljan, ca 3 minuter. Blanda i sköljda och avrunna bönor.
  4. Smaka av med texmexkrydda och bryn under omrörning i ca 1 minut. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Blanda i buljongen och koka upp.
  5. Bottna en ugnssäker form med hälften av chipsen. Varva bönor korv, ost och jalapeno i formen i två lager, avsluta med den rivna osten. Garnera med resten av chipsen runtom.
  6. Sätt gratängen i nedre delen av ugnen och gratinera i ca 15 minuter eller tills allt blivit genomvarmt, osten har smält och gratängen fått fin färg.
  7. Garnera med hackad koriander, den sparade salladslöken och jalapeno. Servera med limeklyftor och en klick matyoghurt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.