Klassiska texmexsmaker i en gratäng som brukar uppskattas av både små och stora gäster. Enkelt, smidigt och gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar. Ansa och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn korven i en het stekpanna ca 5 minuter. Ta upp den på en tallrik.
- Bryn lök (spara lite till garnering) och vitlök i fettet som finns kvar i pannan och om så behövs oljan, ca 3 minuter. Blanda i sköljda och avrunna bönor.
- Smaka av med texmexkrydda och bryn under omrörning i ca 1 minut. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Blanda i buljongen och koka upp.
- Bottna en ugnssäker form med hälften av chipsen. Varva bönor korv, ost och jalapeno i formen i två lager, avsluta med den rivna osten. Garnera med resten av chipsen runtom.
- Sätt gratängen i nedre delen av ugnen och gratinera i ca 15 minuter eller tills allt blivit genomvarmt, osten har smält och gratängen fått fin färg.
- Garnera med hackad koriander, den sparade salladslöken och jalapeno. Servera med limeklyftor och en klick matyoghurt.
Publicerat den
14 februari 2014
Skriv kommentar