Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai-inspirerat laxpaket med limechilisås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Många är de svenskar som kärat ner sig i den thailändska maten. Inte så konstigt. Den är ofta både nyttig och god. Här kommer den i ett paket. Vem kan motstå något sånt?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bulta citrongräset med en kastrull eller handtaget på en kniv och skär i skivor. Smörj fyra ark aluminiumfolie med flytande margarin och lägg 2 dl wokgrönsaker på varje ark och fördela laxfjärilarna på grönsakerna.
  2. Fördela vitlök, ingefära, chili, citron- gräs och pressa lime över laxen. Krydda med salt och vitpeppar, droppa över lite extra flytande margarin. Nyp ihop paketen, grädda i ugn på 180°C i ca 18–20 minuter alternativt lägg på grillen i 10 minuter, gärna med locket nere.
  3. Limechilisås: Blanda sweet & sour-sås med limesaft, ingefära och fisksås. Värm upp och ta av från värmen precis innan den börjar koka och blanda i koriander.
  4. Servera tillsammans med ris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.