Många är de svenskar som kärat ner sig i den thailändska maten. Inte så konstigt. Den är ofta både nyttig och god. Här kommer den i ett paket. Vem kan motstå något sånt?
Instruktioner
- Bulta citrongräset med en kastrull eller handtaget på en kniv och skär i skivor. Smörj fyra ark aluminiumfolie med flytande margarin och lägg 2 dl wokgrönsaker på varje ark och fördela laxfjärilarna på grönsakerna.
- Fördela vitlök, ingefära, chili, citron- gräs och pressa lime över laxen. Krydda med salt och vitpeppar, droppa över lite extra flytande margarin. Nyp ihop paketen, grädda i ugn på 180°C i ca 18–20 minuter alternativt lägg på grillen i 10 minuter, gärna med locket nere.
- Limechilisås:
Blanda sweet & sour-sås med limesaft, ingefära och fisksås. Värm upp och ta av från värmen precis innan den börjar koka och blanda i koriander.
- Servera tillsammans med ris
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar