Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai Chicken sweet & sour

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Äter denna ofta i Thailand! Efter en matlagningskurs där kan jag nu själv laga den :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfileerna i småbitar. Dela alla morötter, lökar, ananasen & paprikor i ganska stora bitar, ca 3*3 cm och gurka samt salladslöken i 2 cm stavar. Dela minimajsen mitt itu på längden. varje tomat delas i 6 bitar. Gurkan i 3 cm tjocka skivor som sen delas i 6 delar var. Sockerbönorna snoppas och broccoli/blomkålen delas i småbuketter.
  2. Värm 1 dl av oljan och wooka löken i 1 minut, lägg sen i morötter, sockerärtor, paprikorna, minimajs, broccoli/blomkål, ananasen och bryn dem snabbt. (allt ska vara mycket knaprigt) Tillsätt sista dl olja och lägg i kycklingbitarna. När det blir ganska torrt häller du i vattnet. Håll ni i vinägern, ketchupen, oustersåsen, sockret, sweet & sour Plumsåsen. Smaka av och lägg i tomaterna och salladslöken den sista minuten. Servera med nudlar eller ris Kan göras vegetarisk om du skippar kycklingen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.