Äter denna ofta i Thailand! Efter en matlagningskurs där kan jag nu själv laga den :-)
Instruktioner
- Dela kycklingfileerna i småbitar.
Dela alla morötter, lökar, ananasen & paprikor i ganska stora bitar, ca 3*3 cm och gurka samt salladslöken i 2 cm stavar. Dela minimajsen mitt itu på längden. varje tomat delas i 6 bitar. Gurkan i 3 cm tjocka skivor som sen delas i 6 delar var.
Sockerbönorna snoppas och broccoli/blomkålen delas i småbuketter.
- Värm 1 dl av oljan och wooka löken i 1 minut, lägg sen i morötter, sockerärtor, paprikorna, minimajs, broccoli/blomkål, ananasen och bryn dem snabbt. (allt ska vara mycket knaprigt)
Tillsätt sista dl olja och lägg i kycklingbitarna. När det blir ganska torrt häller du i vattnet.
Håll ni i vinägern, ketchupen, oustersåsen, sockret, sweet & sour Plumsåsen. Smaka av och lägg i tomaterna och salladslöken den sista minuten.
Servera med nudlar eller ris
Kan göras vegetarisk om du skippar kycklingen!
Publicerat den
13 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar