I vårat jaktlag brukar vi “rodda” ihop den här lunchen lite då och då, det går snabbt (10-15 minuter) och mättar många hungriga magar. Just den här lunchen så vart vi 14 personer. Det som krävs är lite förberedelser kvällen innan, så vida man inte har någon som kommer ut med maten lagom till lunchen. Vilket kött du använder och vilken del är upp till dig, vi brukar använda vildsvin, rådjur och älg ibland så blandar vi. På bilderna är det en blandning utav älgkalvsfilé och vildsvinsskinka. Kryddrubben är svårt att säga hur mycket jag har av allt, dels är det en smaksak och dels så brukar jag alltid får krydda mer vid tillagningen. För enkelhetens skull “ute i fält” kör jag med peppar mix, men ska ta och fixa ihop en egen kryddmix som kan få följa med vid nästa tillfälle. Var inte så blyg med kryddningen då kokosmjölken och grädden mildrar smaken rätt rejält.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.