Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai inspirerad kycklingpasta med koriander, saffran och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag var sugen på Pekingsoppa men efter en kik i kyl och frys så blev det en pasta. En pasta med mycket smak och en doft av saffran. Jag har mina aningar om att det här går att utveckla, använda mer kryddor, kanske en skvätt vitt vin, prova med fisk eller skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingfilén i kuber ca 1x1 cm (lättast när den är hal tinad) och ställ åt sidan.
  2. Strimla purjon på sned i ½ cm stora bitar, skär ner paprikan i små kuber.
  3. Bryn purjo och paprika hack i smör några minuter, det ska behålla sin krispighet! Häll av på en tallrik. Bryn sedan kycklingen så att den får fin färg, dela under tiden chilin i 4 längder, skrapa ur kärnorna och finstrimla den, riv ingefäran.
  4. Låt chilin och ingefäran fräsa med en stund i pannan innan du häller över kycklingfonden, kokosmjölk och creme fraiche.
  5. Banka med baksidan av knivens ägg på citrongräset några ggr så att aromen kommer fram och lägg sen ner citrongräset i såsen och låt den koka med tills pastan är klar (ta ur citrongräset när såsen är klar).
  6. Häll sist ner den frästa purjon och paprikan i såsen. Hacka koriander som du strör över pasta såsen + att ha som garnering när pastan kommit på tallriken! :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.