Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaibiff med röd curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här ljuvligt milda biffgrytan med röd curry har smaker som hela familjen tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär biffarna i tunna strimlor, tvärs över dess fibrer. Ställ köttet åt sidan.
  2. Koka upp 3 msk kokosmjölk i en tjockbottnad kastrull och blanda ner currypastan. Låt sjuda 2-3 minuter under omrörning. Blanda ner socker och fisksås och sjud ca 1 minut. Tillsätt resten av kokosmjölken och buljongen och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda svagt ca 10 minuter tills såsen har tjocknat något.
  3. Tillsätt köttet till såsen, lägg på ett tättslutande lock och sjud ca 5 minuter tills köttet är genomkokt. Tillsätt majs, bambuskott, champinjoner och hälften av basilikan och låt sjuda 5 minuter tills majsen är mjuk.
  4. Ta av från värmen, strö över resten av basilikan och servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.