Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaifiskbiffar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag har valt torskfilé i detta receptet, men det går lika bra med hoki eller kolja, om man hellre vill ha det. Gott till är en nudelsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fisk, rivet limeskal, salt, socker, lök, chili, fisksås och limesaft i en skål och rör om.
  2. Vispa äggvitorna till ett löst skum och vänd ner det i fisksmeten. Rör så lite som möjligt. Forma till små biffar och krama ur ev vätska. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek sedan biffarna på svag värme, ca 3 minuter på varje sida.
  3. Servera t.ex. med nudelsallad. Enkelt - lätt - gott!

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 26 mars 2012

    Testade en variant av detta. Hade ingen lime, så det blev citron i stället. Sedan fanns det en bit varmrökt lax i frysen som jag blandade ner i den färdiga färsen. Uteslöt sockret. Det blev jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.